Visul lui Hubert și al lui Moto

Timp de citire : 4 min
Hushimo

Descoperă povestea antreprenorială a restaurantului Hushimo, creat de Hubert și Moto, doi pasionați de bucătăria asiatică autentică. În doar doi ani și jumătate, au transformat visul lor într-o afacere de succes, atingând o cifră de afaceri de jumătate de milion de euro. Află cum au reușit să aducă gusturile autentice din Thailanda și Sri Lanka în inima Bucureștiului și care sunt planurile lor ambițioase pentru viitorul HoReCa din România. Inspiră-te din dedicarea și inovația lor!

hushimo restaurant

București, România

Povestea lui Hubert și a lui Moto


Noi suntem Hubert și Moto, adică Hu și Mo, care dau numele restaurantului nostru, Hushimo.

În doi ani jumătate de când am deschis restaurantul Hushimo cu specific asiatic autentic, am reușit să ajungem la o cifră de afaceri de jumătate de milion de euro. Dar mai important de atât e că am reușit să ajungem la inima multor iubitori de mâncare asiatică cu un gust cât mai apropiat de cel pe care l-au întâlnit în vacanțele lor prin Thailanda sau Sri Lanka.

Hushimo a pornit ca o idee iar apoi ca un impuls la timpul potrivit. Era sfârșit de 2021, multe afaceri nu supraviețuiseră pandemiei, așa că am reușit să găsim un spațiu bun unde să ne punem ideea la lucru.

Ca să pornim restaurantul, ne-am pus la comun economiile, dar ne-am și împrumutat și am vândut care ce-a putut ca să ajungem la investiția de 70.000 de euro. 

Înainte să fim fondatorii Hushimo, am gătit mult în bucătăria de acasă, încă de când eram mici.

De la bucătăria de acasă până la bucătăria din Hushimo, fiecare am avut drumuri diferite. Pentru mine, Hubert, intrarea în HoReCa s-a întâmplat când aveam undeva la 14 ani. Am lucrat în multe locuri din oraș și am învățat meseria practicând-o în locuri precum Modelier, Re:Modelier, Albastru de pe plaja din Corbu, dar am învățat și efervescența culturală a orașului la meserii de birou, la Arcub. 

Pentru mine, Moto, HoReCa din România nu a fost un capitol în cartea mea de rețete. Am făcut însă școala de bucătari, dar singura bucătărie în care am gătit în afară de cea de la Hushimo a fost cea de la un templu budist din Asia. Am început să călătoresc acum vreo 15 ani, și am cunoscut la un moment dat un maestru budist tibetan care m-a dus la această mănăstire. Am vrut și eu să contribui la viața comunității și singurul loc unde o puteam face era la bucătărie. Așa că m-am apucat de treabă și acolo am descoperit prima dată și ce înseamnă bucătăria asiatică”, își amintește Moto.  

Parte din succesul restaurantului mic din Amzei vine și din autenticitatea rețetelor, dar și dintr-un noroc pe care îl avem noi ca oameni, fiind foarte deschiși la nou. Iar la intersecția dintre noroc și autenticitate vine și momentul lansării, care a creat un fel de vâlvă de tip guerrilla marketing. Sau cum s-ar spune, ”hype” legat de noul loc care urma să apară în Amzei. 

Succesul Hushimo a continuat de la lansare până în prezent, iar atenția le rețete e parte din valoarea locului. Moto, pe partea de bucătărie, știe produsele, sosul de soia, de pește sau de stridii, știe fluctuațiile focului și cum să-l folosească. Plus că noi am făcut în jur de 10.000 de teste înainte de lansare și suntem cei mai duri critici ai noștri. Dacă nouă nu ne place ceva, nu ajunge în meniu. La noi produsele nu stagnează, sunt îmbunătățite.

Pe lângă locația din Amzei, Hushimo a fost prezent și într-un container de la Kraft Market, o grădină urbană din București. Am avut un sezon acolo și acum am mutat bucătăria mobilă de acolo la o nouă terasă din București, la Greenful în sectorul 2 din oraș. 

Acum operăm două locații Hushimo, iar anul acesta avem ceva nou în plan. O surpriză care continuă influența asiatică pe piața HoReCa din România. Planurile noastre privesc spre viitor, iar pe fondul experienței, deja știm că și următorul proiect poate veni cu oboseala și provocările specifice domeniului, dar și cu satisfacții mult mai mari

Antreprenoriatul în HoReCa a venit cu multă oboseală, dar și cu multe satisfacții. Iar ce am simțit pe pielea noastră e că genul acesta de carieră se simte fix ca o navă pe mare, unde noi suntem căpitanii. 
vis de antreprenor
Povestea ta inspiră, povestea ta îi poate face pe ceilalți să viseze. Hai și tu să faci parte din această poveste!
Spune-ți povestea
comunitatea succesului
Împreună, construim mai mult decât simple povești individuale. Ne unim pentru a scrie o narațiune colectivă despre succes, provocări și creștere.
Descoperă poveștile