În termeni concreți, acest lucru înseamnă o organizație agilă și eficientă. METRO România este dedicată principiilor de responsabilitate față de mediu, precum și celor de responsabilitate socială, ca premise pentru asigurarea viabilității modelului de afaceri.
METRO Romania vine în întâmpinarea nevoilor clienților săi, utilizând procese de afaceri sustenabile. De la transportul și depozitarea mărfurilor, la condițiile de refrigerare a produselor proaspete sau la întreținerea magazinelor și spațiilor de birouri - totul este integrat prin mecanisme sustenabile. Societatea investește în eficiența energetică, în modalități de conservare a resurselor și evitarea risipei alimentare.
Angajamentul nostru corporativ de a spori bunăstarea comunităţii, prin intermediul unor bune practici în afaceri, se realizeaza prin proiectele pe care le derulăm atât la nivel internaţional cât și local. Mai multe informaţii aici → Contribuția METRO România la reducerea risipei alimentare, implicit reducerea amprentei de CO2.
La nivel de GROUP, METRO din 24 țări în care activează, colaborează în 22 de țări, cu o Banca pentru Alimente locală.
METRO România a început colaborarea cu Banca pentru Alimente în decembrie 2018, prin magazinul METRO Băneasa. La finele anului 2021, toate cele 9 reprezentanțe locale ale Băncii făceau parte din proiect: reprezentanta din București, Cluj , Român, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Galați și Craiova, astfel înregistrând peste 800 de tone de alimente salvate de la risipă , alimente care au ajuns pe masă a peste 170 000 de beneficiari finali, persoane vulnerabile ale comunității noastre.
În prezent, după aproximativ 3 ani de colaborare cu Banca pentru Alimente, METRO România a extins proiectul la nivel național, în toate cele 30 de magazine.
METRO România a sprijinit dezvoltarea platformei și rețelei logistice de operare la nivel național a Băncii, precum și integrarea acesteia în programul internaţional de bănci pentru alimente la nivelul Uniunii Europene. Prin colaborarea cu Federația Europeană a Băncilor de Alimente (FEBA) și cu numeroși parteneri din industria de comerț și alimentară care împărtășesc resurse și sunt orientați spre obiective eficiente dar și rapide, am participat activ la stabilirea unui sistem de „Banca pentru alimente” la nivel național: Federația Națională a Băncilor pentru alimente din România care să sprijine comunitățile locale luptând împreună împotriva risipei alimentare.